Het is best bijzonder dat we ons eten over het algemeen van ver halen. Een gemiddelde hap eten heeft al 30.000 km afgelegd voor hij in je mond komt. Dat kan en moet anders. De behoefte om te weten waar je voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt, wordt steeds groter.

Onderneem in op Social Media

De bank haalde pakketten van de prachtige vis van NoordzeeVis uit IJmuiden en verse groente van lokale leveranciers van Van Streek uit Spaarnwoude naar gerenommeerde chefs uit de regio. Pepijn ten Have van Fishbar Monk uit Haarlem, René Pluijm van Pluijm’s eetbare wereld uit IJmuiden en Imko Binnerts van Puur Zee uit Wijk aan Zee kregen alle vrijheid om naar eigen inzicht met deze vis en groente een heerlijke maaltijd te bereiden. Die maakten ze met veel passie voor kwetsbare doelgroepen. In Haarlem werden de dak- en thuislozen bij HVO Querido verrast, de zorgmedewerkers van Velserduin genoten van de aandacht die ze kregen en cliënten van Heliomare lieten zich de maaltijd ook erg goed smaken! Jerry Notenboom, directievoorzitter van de bank zegt trots: “Met onze nieuwe bank hebben we ons ten doel gesteld om verbindingen te leggen. Tussen allerlei partijen, ondernemers en onze (potentiële) klanten. Het is waanzinnig om te merken dat we met dit project daar een heel mooi begin mee hebben gemaakt. Dat de chefs, juist in deze tijd, de moeite hebben genomen om een maaltijd te maken voor mensen die aandacht kunnen gebruiken, is hartverwarmend. We hopen dat de aandacht voor de lokaal geproduceerde producten ook na de coronacrisis aanhoudt, zodat we samen op dit vlak echt stappen kunnen maken!”

Uit de Noordzee, op je bord, in je hart!

Rabobank Haarlem en Omstreken

Rabobank heeft als grote Food&Agri financier een belangrijke rol in het verkorten van de voedselketens. En dat begint gewoon om de hoek! Juist in deze bijzondere tijd blijkt dat er behoefte is aan lokaal geproduceerd voedsel. Daar wilde de pas ontstane bank Rabobank Haarlem-IJmond in haar omgeving concreet iets mee doen.

“het verkorten van de voedselketens. En dat begint gewoon om de hoek!”

Uit de Noordzee, op je bord, in je hart!

Rabobank Haarlem en Omstreken

Het is best bijzonder dat we ons eten over het algemeen van ver halen. Een gemiddelde hap eten heeft al 30.000 km afgelegd voor hij in je mond komt. Dat kan en moet anders. De behoefte om te weten waar je voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt, wordt steeds groter. Rabobank heeft als grote Food&Agri financier een belangrijke rol in het verkorten van de voedselketens. En dat begint gewoon om de hoek! Juist in deze bijzondere tijd blijkt dat er behoefte is aan lokaal geproduceerd voedsel. Daar wilde de pas ontstane bank Rabobank Haarlem-IJmond in haar omgeving concreet iets mee doen.

De bank haalde pakketten van de prachtige vis van NoordzeeVis uit IJmuiden en verse groente van lokale leveranciers van Van Streek uit Spaarnwoude naar gerenommeerde chefs uit de regio. Pepijn ten Have van Fishbar Monk uit Haarlem, René Pluijm van Pluijm’s eetbare wereld uit IJmuiden en Imko Binnerts van Puur Zee uit Wijk aan Zee kregen alle vrijheid om naar eigen inzicht met deze vis en groente een heerlijke maaltijd te bereiden. Die maakten ze met veel passie voor kwetsbare doelgroepen. In Haarlem werden de dak- en thuislozen bij HVO Querido verrast, de zorgmedewerkers van Velserduin genoten van de aandacht die ze kregen en cliënten van Heliomare lieten zich de maaltijd ook erg goed smaken! Jerry Notenboom, directievoorzitter van de bank zegt trots: “Met onze nieuwe bank hebben we ons ten doel gesteld om verbindingen te leggen. Tussen allerlei partijen, ondernemers en onze (potentiële) klanten. Het is waanzinnig om te merken dat we met dit project daar een heel mooi begin mee hebben gemaakt. Dat de chefs, juist in deze tijd, de moeite hebben genomen om een maaltijd te maken voor mensen die aandacht kunnen gebruiken, is hartverwarmend. We hopen dat de aandacht voor de lokaal geproduceerde producten ook na de coronacrisis aanhoudt, zodat we samen op dit vlak echt stappen kunnen maken!”

Onderneem in op Social Media

“het verkorten van de voedselketens. En dat begint gewoon om de hoek!”

Meer informatie

Onderneem in is het nieuwe online-magazine voor ondernemers in uw regio. Dit nieuwe online mediaplatform zet iedere editie 10 tot 12 ondernemers verrassend in de schijnwerpers. Onderneem in verschijnt 4 keer per jaar als magazine maar is dankzij het blijvende online archief altijd benaderbaar. Zo biedt het een interactief podium om te netwerken en te verbinden met nieuwe klanten.

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact met ons op of laat een bericht achter via dit formulier.
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel dit magazine

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Zoek naar een specifieke term in de verschillende publicaties.
Vul minimaal 3 karakters in.

Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.