Deze publicatie maakt gebruik van cookies

We gebruiken functionele en analytische cookies om onze website te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om gepersonaliseerde advertenties op social media weer te geven. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.
Gin
door
Gegrepen
Stokerij Klopman

Tijdens een weekend in België bestelde Benno Klopman zijn eerste gin-tonic en hij ging om. Van een bier- en wijndrinker werd hij een echte gin-liefhebber. 

“Ik was verrast door de smaak van gin en ging me er thuis in verdiepen. Van zichzelf heeft gin een neutrale smaak, die je met botanicals elke smaak en geur kunt geven die je wilt. Dat is een spannend proces, waarin ik me helemaal kan uitleven.”

“Ik kocht veel soorten gin en ging proeven en testen. Ook volgde ik workshops distilleren en na het afronden van een volwaardige distilleeropleiding mag ik me distilleerder noemen.”

Benno startte Stokerij Klopman en maakte van zijn uit de hand gelopen hobby zijn beroep. 

“De uitsluitend natuurlijke botanicals, die ik gebruik voor mijn gins, zijn zorgvuldig uitgekozen. Uitgangspunt is mijn eigen smaak. Ik experimenteer met smaken die nog niet op de markt zijn. Het is echt fantastisch als een smaakcombinatie, die je zelf bedacht hebt, overheerlijk blijkt te zijn.”

De allerbeste kwaliteit

“De basis voor gewone gin zijn jeneverbessen en voor sloe gin sleedoornbessen. De kunst van distilleren is om de lekkerste gin over te houden. Dat betekent dat er een groter residu in de ketel achterblijft en je minder gin overhoudt. Maar die gin is wel heel erg lekker en van de allerbeste kwaliteit. Via fijn distilleren krijg je ook nog eens een zachte smaak, zodat je hem ook puur kunt drinken.”

Tal van slijterijen door heel Nederland verkopen de gins van Klopman en vanzelfsprekend levert hij ook in de Haarlemmermeer. Hoe is hij in een jaar tijd aan zo’n grote afzetmarkt gekomen?

“Het heeft enorm geholpen dat ik als vrijwilliger bij het Jenevermuseum al goede contacten had. Daarnaast besteed ik veel tijd aan netwerken om iedereen over mijn heerlijke gin te vertellen.”

Benno is zo bevlogen over zijn kwaliteitsproduct dat je meteen zou willen proeven, ware het niet dat het tien uur ‘s morgens is. 

“Mijn gin zit in stijlvolle apothekersflessen, maar het belangrijkste zijn de goede smaak, geur en kwaliteit. Je proeft een gelaagdheid van smaken, die zich in je mond ontwikkelen tot een eindsensatie. Liefhebbers weten dat te waarderen.”

©EbbesFotografie

Hij bedacht de receptuur voor vier overheerlijke gins met klinkende Hollandse namen:

Duivelskral Dutch Dry Gin, een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen

Spaanse Furie, Duivelskral gelagerd op Spaans eikenhouten vat, met karamel- en houttonen

Doornroosje Dutch Sloe Gin, met zoete anijs-, kokos- en vanilletonen

Janneman, Duivelskral gelagerd op een Hertog Jan vat, met bier- en houttonen.

Stokerij Klopman
Gin
door
Gegrepen

Tijdens een weekend in België bestelde Benno Klopman zijn eerste gin-tonic en hij ging om. Van een bier- en wijndrinker werd hij een echte gin-liefhebber. 

“Ik was verrast door de smaak van gin en ging me er thuis in verdiepen. Van zichzelf heeft gin een neutrale smaak, die je met botanicals elke smaak en geur kunt geven die je wilt. Dat is een spannend proces, waarin ik me helemaal kan uitleven.”

“Ik kocht veel soorten gin en ging proeven en testen. Ook volgde ik workshops distilleren en na het afronden van een volwaardige distilleeropleiding mag ik me distilleerder noemen.”

Benno startte Stokerij Klopman en maakte van zijn uit de hand gelopen hobby zijn beroep. 

“De uitsluitend natuurlijke botanicals, die ik gebruik voor mijn gins, zijn zorgvuldig uitgekozen. Uitgangspunt is mijn eigen smaak. Ik experimenteer met smaken die nog niet op de markt zijn. Het is echt fantastisch als een smaakcombinatie, die je zelf bedacht hebt, overheerlijk blijkt te zijn.”

Duivelskral Dutch Dry Gin, een kruidige gin met subtiele citrus- en frisse tonen

Spaanse Furie, Duivelskral gelagerd op Spaans eikenhouten vat, met karamel- en houttonen

Doornroosje Dutch Sloe Gin, met zoete anijs-, kokos- en vanilletonen

Janneman, Duivelskral gelagerd op een Hertog Jan vat, met bier- en houttonen.

De allerbeste kwaliteit

“De basis voor gewone gin zijn jeneverbessen en voor sloe gin sleedoornbessen. De kunst van distilleren is om de lekkerste gin over te houden. Dat betekent dat er een groter residu in de ketel achterblijft en je minder gin overhoudt. Maar die gin is wel heel erg lekker en van de allerbeste kwaliteit. Via fijn distilleren krijg je ook nog eens een zachte smaak, zodat je hem ook puur kunt drinken.”

Tal van slijterijen door heel Nederland verkopen de gins van Klopman en vanzelfsprekend levert hij ook in de Haarlemmermeer. Hoe is hij in een jaar tijd aan zo’n grote afzetmarkt gekomen?

“Het heeft enorm geholpen dat ik als vrijwilliger bij het Jenevermuseum al goede contacten had. Daarnaast besteed ik veel tijd aan netwerken om iedereen over mijn heerlijke gin te vertellen.”

Benno is zo bevlogen over zijn kwaliteitsproduct dat je meteen zou willen proeven, ware het niet dat het tien uur ‘s morgens is. 

“Mijn gin zit in stijlvolle apothekers-flessen, maar het belangrijkste zijn de goede smaak, geur en kwaliteit. Je proeft een gelaagdheid van smaken, die zich in je mond ontwikkelen tot een eindsensatie. Liefhebbers weten dat te waarderen.”

©EbbesFotografie

Hij bedacht de receptuur voor vier overheerlijke gins met klinkende Hollandse namen: